Paleta Smaków

www.kasol.com.pl

sklep internetowy


MIĘSA

1. Stek z polędwicy dowolnie wysmażony z sosem truflowym,
mus marchewkowy, świeże szparagi i tłuczone ziemniaki
<140 g / 100 g / 100 g>

Steak fried to your taste with truffle sauce,
carrot mousse, fresh asparagus and mashed potatoes
 
2. Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym,
grillowane kapelusze borowików,
puree ziemniaczano-selerowe <140 g / 100 g / 50 g>

Pork tenderloin with mushroom sauce, grilled hats of porcini mushrooms,
mashed potatoes-celery
 
3. Kotleciki jagnięce z salsą z czerwonej cebuli
i grzybowe gnocchi <150 g / 80 g / 100 g>

Lamb chops with salsa with red onion and mushroom gnocchi
 
4. Kaczka marynowana w czerwonym winie wolno pieczona
z pierożkami z kaszy gryczanej z pieczonym jabłkiem
i sosem żurawinowym <350 g / 200 g / 200 g>

Duck marinated in red wine slowly roasted with buckwheat dumplings
with baked apple and cranberry sauce
 

DZICZYZNA


1. Schab z dzika z bobem z szynką parmeńską
i domowymi kopytkami marchewkowymi <120 g / 130 g / 100 g>

Wild boar loin with broad beans with parma ham and homemade carrot gnocchi
 
2. Comber z sarny z rozmarynowym sosem na wiśniówce,
opiekane na oliwie wstążki warzyw,
młode ziemniaki <120 g / 60 g / 100 g>

Saddle of roe-deer with rosemary sauce on Wisniowka,
ribbons in olive oil roasted of vegetables, new potatoes
 
3. Jeleń w ziołach z sosem balsamico,
warzywa korzeniowe pieczone w piekarniku <130 g / 200 g>

Deer in herbs with balsamic sauce, root vegetables baked in the oven
 

menu
Willa Pastel ul. Waszyngtona 24a , 15-269 Białystok   |  create by: McBert   |